Van weddingplanner naar bruid deel 1

12 augustus 2011

Zoals jullie in mijn eerdere blogs al hebben kunnen lezen stap ik binnenkort ook zelf in het huwelijksbootje. Vorig jaar tijdens onze vakantie in Canada werd ik ten huwelijk gevraagd en vanaf toen was ik opeens niet meer alleen weddingplanner, maar ook aanstaande bruid. Dat klinkt alsof ik hier totaal niet op voorbereid was, maar niets is natuurlijk minder waar. Ik droomde er al 10 jaar van om met mijn grote liefde te trouwen, dus het was alleen nog even wachten op het moment !
En toch was ik super verrast en overdonderd toen het hoge woord er eenmaal uit was. Zolang had ik hier naartoe geleefd, over gedroomd en op gewacht, en nu was het opeens zover. We gaan trouwen!!

Vanaf toen konden de voorbereidingen beginnen. Daarmee kon ik natuurlijk niet wachten totdat we terug waren in Nederland. In Canada werden de eerste voorbereidingen al getroffen, namelijk het fantaseren over hoe onze dag eruit zou komen te zien en wanneer die dan plaats moest vinden. Wie willen we er allemaal bij hebben, wat zouden geschikte locaties zijn enz., enz. Natuurlijk had ik hier al veel eerder over nagedacht toen onze eigen dag nog niet aan de orde was, maar toen ik als weddingplanner diverse locaties bezocht. Hier wel, hier niet….ik had mijn beeld al grotendeels bepaald. Voor mijn aanstaande was dat natuurlijk anders, hij zit niet in de materie en af en toe moest ik er dan ook voor waken om niet te hard van stapel te lopen. Van weddingplanner naar bruid en van bruid naar weddingplanner. Weddingplanner als er dingen geregeld en uitgezocht moesten worden, bruid als ik in gesprek ging met mijn lief.

Het is vanzelfsprekend dat mijn ervaringen als weddingplanner mij geholpen hebben in de voorbereidingen van mijn eigen bruiloft. Maar ook de ervaringen die ik heb opgedaan als aanstaande bruid gaan mij in de toekomst helpen in mijn werk als weddingplanner. Ik weet nu hoe het is om vijf locaties voor ogen te hebben en uiteindelijk bij de zesde locatie uit te komen die eigenlijk net te duur is, maar oh zo mooi in het plaatje past. Ik weet hoe moeilijk het is om een gastenlijst samen te stellen. Ik weet welke twijfels je kunt hebben bij het uitzoeken van een bruidsjurk. Maar ook werd maar weer eens bevestigd hoe leuk de voorbereidingen van een bruiloft kunnen zijn!

Een tipje van de sluier...

Inmiddels komt onze grote dag snel dichterbij. Over 3 weken is het zover! (dan weten jullie alvast dat ik die dag geen blog zal posten . En hoe dichterbij we komen, hoe meer ik er van geniet. Geen stress, want de voorbereiding was ruim gepland. Alleen maar de laatste kleine details verzorgen. Persoonlijke kaartjes voor onze gasten schrijven. De laatste hand leggen aan de decoratie. Samen met mijn lief lol
hebben om de verrassingen die we voor onze gasten in petto hebben. En natuurlijk; mijn schoenen inlopen! Ik wens ieder bruidspaar dergelijke voorbereiding toe. En als al dat regelen niet jouw ding is, laat dat dan maar aan een professional over! Zodat jullie kunnen genieten, genieten en nog eens genieten!