Van weddingplanner naar bruid deel 2

26 augustus 2011

Onze grote dag komt nu wel heel erg dichtbij. Over precies een week ben ik rond dit tijdstip al bij de kapper geweest, heb ik die mooie jurk aan getrokken en ben ik op weg naar de fotosessie. Met mijn grote liefde. En ik ben dan zeker weten heel hard aan het genieten!!

Het meest gehoorde advies van getrouwde stellen is: geniet ervan op die dag, voordat je het weet is het voorbij. Nou ik zal je zeggen, ik heb er al bijna een jaar van genieten op zitten! Vooral deze laatste weken krijg ik regelmatig kriebels in mijn buik. En niet van de zenuwen, maar van geluk en voorpret. Dan zie ik voor me hoe de deurbel gaat en ik de trap af kom. Of hoe we onze gasten verrassen die geen idee hebben wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Laatst ging ik nog bruiloft-shoppen met mijn moeder en zus en in de eerste winkel die we binnenkwamen was het eerste dat ik hoorde: één van de liedjes van onze ceremonie! Toeval?! Ik weet het niet, maar mijn dag kon niet meer stuk!

De afgelopen week was best nog druk, draaiboek in orde maken en naar alle leveranciers versturen. Gemaakte afspraken checken. Het definitieve aantal gasten overal doorgeven. Decoratie in orde maken. Goodiebags vullen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Laat ik voorop stellen dat ik dit met alle plezier doe, het is tenslotte ook mijn werk. Maar af en toe flitste wel de gedachte door mijn hoofd; wat heerlijk als je vlak van tevoren helemaal niets meer hoeft te doen. Het over kunt laten aan iemand anders, met wie alles tot in de puntjes doorgesproken is en die alle zorg uit handen neemt. Laatst nog vroeg een bruidspaar mij; wat moeten wij die laatste 2 weken voor de bruiloft eigenlijk nog doen? Dit in verband met afspraken die ze nog hadden staan en hun drukke leven. Waarop ik kon antwoorden: helemaal niets! Want zoals hierboven beschreven; dat doet de weddingplanner!

Maar goed, in mijn geval dus ook de bruid! Volgende week nog even verse bloemen halen en de locatie versieren en dan is het echt klaar.
Dan zit mijn taak als weddingplanner er op. Dan ben ik voor 100%: de bruid.