Van weddingplanner naar bruid deel 3

02 november 2011

Onlangs verscheen op de website The Perfect Wedding (dé trouwwebsite van Nederland!) een blog over onze bruiloft op 2 september 2011. Ontzettend gaaf om op deze plek onze eigen foto’s terug te zien. Maar ik had jullie natuurlijk ook een uitgebreid verslag beloofd…dus bij deze:

Na bijna een jaar van voorbereidingen, geheimhoudingen en voorpret was het op vrijdag 2 september 2011 dan toch eindelijk zover! Een griepje de week voorafgaand aan de bruiloft bracht me nog bijna in de stress, maar met dank aan de uitvinder van de paracetamol kwam uiteindelijk nog alles net op tijd goed!

En toen was het opeens vrijdagochtend. Na een kwakkelzomer met alleen maar regen trek ik vroeg in de ochtend vol verwachting de rolluiken open: strak blauwe lucht en zon! Dit wordt onze dag! Yes! Na een gezellig gezamenlijk ontbijtje (we sliepen geheel tegen de traditie in allebei gezellig thuis) vertrok ik voor haar en make-up. Terwijl ik mooi gemaakt werd stroomden de gelukwensen voor die dag al binnen via twitter en sms. Zo leuk om te merken hoeveel mensen er meeleven!

Toen ik 1,5 uur later op mijn allermooist weer thuis kwam, was mijn aanstaande al op weg om de bloemen en de auto op te halen en stond mijn moeder klaar met mijn jurk. Na me op mijn gemak omgekleed te hebben kon het dan echt beginnen. In de verte hoorde ik onze trouwauto al aankomen, het gebrom was onmiskenbaar! In een limegroen Volkswagenbusje met paarse gordijntjes kwam mijn lief mij ophalen.

Wat was het leuk om de dag zo te kunnen beginnen! Hup, de auto in en op naar de fotolocatie. Na een ongedwongen fotoshoot waarbij we vooral heel veel lol hebben gehad, vertrokken we precies volgens planning (duh )weer terug naar huis. Onze dag gasten hadden als enige instructie gekregen dat ze ‘bij ons op het plein’ moesten verzamelen, de rest van de dag zou een complete verrassing zijn. En dat werd het dus ook. Daar kwamen we aan getoeterd in onze vintage-bus! En wat voelde het bijzonder om alle voor ons zo belangrijke mensen daar zo te zien staan, speciaal voor ons. Een onbeschrijfelijk gevoel!

Onze gasten hadden inmiddels al van onze ceremoniemeester (mijn lieve collega-weddingplanner Consuela!) de goodiebags ontvangen, dus eventuele traantjes konden worden opgevangen met onze customized zakdoek! Vanaf het plein vertrokken we naar de trouw locatie. Wij natuurlijk voorop (de rest wist namelijk niet waar ze naartoe moesten) en onze vrienden mee in het busje! Waar heb je anders een 8-persoonsbusje voor?!

Vijf minuten later kwamen we aan bij de trouw locatie. Zo dichtbij, en zo onverwacht hadden wij een oude gerestaureerde molen uitgezocht om de dag te beginnen. Hier stond aan lange tafels een heerlijke lunch voor ons klaar. De sfeer was, mede natuurlijk door het perfecte weer, precies zoals we voor ogen hadden gehad. Of zoals mijn tante het verwoordde; ‘Het lijkt hier wel Zuid-Frankrijk!’

Na een heerlijk uitgebreide lunch werd het tijd voor de trouwceremonie, die op dezelfde locatie plaats zou vinden in de oude gelagkamer van de molen. Onze grootste wens was een zeer persoonlijke ceremonie waar we genoeg eigen inbreng hadden en daarom kozen we voor babs Maaike Caris, een echte aanrader. Er was plaats voor een woordje door vrienden en familie en we hebben een persoonlijke trouwbelofte naar elkaar uitgesproken. Een moment om nooit meer te vergeten (en hulde voor de zakdoekjes ) Na het jawoord en de felicitaties was het uiteraard tijd voor de borrel met onze zelf ontworpen bruidstaart.

Wat wij erg belangrijk vonden gedurende onze dag was rust en een ongedwongen sfeer. Het was dan ook heerlijk om na de ceremonie rustig te kunnen bijkletsen en even later op ons gemak te kunnen vertrekken naar de feest locatie.

Eenmaal op de feest locatie aangekomen keken onze gasten weer hun ogen uit. Rustig, stijlvol en sfeervol, zo kan Aldeneikerhof het beste beschreven worden. En wederom waren we de weergoden zeer dankbaar, iedereen kon lekker door de tuin wandelen of borrelen op het terras, de zon deed de rest! Na een heerlijk diner werden we nog door onze getuigen verrast die een prachtige film in elkaar hadden gezet. Wat een rijk gevoel om erachter te komen hoeveel tijd en energie anderen ook in zo’n dag steken!

En wat een cliché, maar wat gaat de tijd op zo’n dag toch snel! Voordat we het wisten stonden de eerste feestgasten al klaar. Via de sfeervol verlichte tuin kwamen zij ons door een haag van lichtjes tegemoet. Prachtig!

Het feest was in 1 woord: geweldig! Gezongen, gesprongen, gedanst…gegeten, gedronken, gekletst…het ontbrak aan niets. Een openingsdans is aan ons niet besteed, dus we openden het feest met het toepasselijke Proosten van Guus Meeuwis, omringd door 100 vrienden en familie. Need to say more??

Daarnaast hadden we een special guest in de vorm van Het Camermameisje dat al onze gasten op de gevoelige plaat heeft gezet.

En voordat je het weet zit je bij je vrienden op de schouders en is het alweer tijd om te gaan…time flies when you are having fun…