Real wedding met Reisthema

03 december 2011

Op zaterdag 17 september 2011 mocht ik als ceremoniemeester optreden tijdens de bruiloft van Lyandra en Jeffrey. Een bruiloft die door hun zelf helemaal tot in de puntjes geregeld was en waarvan ik er op de dag zelf voor mocht zorgen dat alles volgens plan verliep.

Lyandra en Jeffrey, woonachtig in Amsterdam, hadden een Limburgs decor uitgezocht voor hun mooiste dag. Zij brachten de hele dag door in het authentieke Huize Damiaan, van oudsher een klooster. Deze locatie was voor hen perfect omdat ze de hele dag op dezelfde plek konden doorbrengen, waarbij ze gebruik maakten van de vele verschillende ruimtes en vertrekken die Huize Damiaan rijk is. Daarnaast bood deze locatie plaats aan al hun 100 gasten om hier tevens te overnachten.

Ik vind het altijd supermooi als een bruidspaar een thema aan hun bruiloft wil koppelen. Voor dit bruidspaar was daar geen twijfel over mogelijk; ze zijn dol op het maken van verre en mooie reizen, en ‘Reizen’, werd dan ook hun thema. Hoe leuk het kan zijn om dergelijk thema door te voeren wil ik hierbij graag laten zien.

Het begon al in de vorm van de uitnodiging, gebaseerd op een ouderwetse landkaart en met als programma een reisschema voor hun gasten. De gasten werden naar hun kamer verwezen door middel van een naamkaartje dat geknipt was uit een landkaart. Op de kamer vonden ze hun goodiebag, een reistasje met dingen die je nodig hebt op vakantie, zoals papieren zakdoekjes, een tandenborstel en zeep.

Lyandra en Jeffrey hadden erg hun best gedaan op de decoratie, waar veel DIY-items bij zaten, wat een bruiloft altijd nóg persoonlijker maakt. Uit oude atlassen knipten ze stroken papier, die ze vastmaakten met behulp van een splitpen. Bij het uitvouwen werd dit een wereldbol, die o.a. aan de kerkbanken in de kapel kwamen te hangen. De bloemdecoratie was voorzien van allemaal vintage reclame-uitingen over reizen. Kleine kaartjes waren in de bloemstukken gestoken en vormden op die manier ook weer één geheel met het thema. En zo kwam het thema de hele dag terug. Het gastenboek was een megagrote atlas, waarin de gasten hun persoonlijke boodschap konden schrijven bij hun favoriete land en tevens een gokje konden wagen waar het bruidspaar op huwelijksreis zou gaan.

De bruidegom verklapte tijdens zijn speech waar die reis naartoe zou gaan. En om nogmaals te benadrukken hoe duidelijk dit thema bij hen paste, werden het niet één maar twee huwelijksreizen! Inmiddels is het bruidspaar terug van New England en Kaap Verdië en zullen zij in de toekomst nog vele reizen samen maken, nu als man en vrouw!