Winterwedding

22 december 2011

Zoals algemeen bekend is, loopt ‘het trouwseizoen’ ongeveer van mei tot en met september. Logisch, want in die maanden is er in ons kikkerlandje nu eenmaal de meeste kans op een zonnige bruiloft. Maar kijk nu eens naar afgelopen zomer, het was qua weer dramatisch. Heerlijk buiten trouwen in de kasteeltuin, borrelen op het bordes, lekker eten aan lange tafels buiten in de zon…bij veel bruiloften is dit afgelopen zomer in het water gevallen. En dat is vervelend, want plan B (oftewel: plan Binnen) is niet zoals je het gewenst had. Anders was het namelijk wel plan A geweest, toch?

Waarom dus niet kiezen voor een winterbruiloft? Stel je eens voor; elkaar het ja-woord geven met op de achtergrond een heerlijk knisperend haardvuur. Gasten die ‘s avonds worden ontvangen met een glaasje gluhwein. Kaarsjes all-over-the-place. En de themakleur…wit? Waar we in de zomermaanden duimen voor een zonnige bruiloft, komt een beetje sneeuw hierbij natuurlijk perfect van pas!

Ook qua kosten kan het nog wel eens gunstig uitpakken, want voor je favoriete trouw locatie geldt misschien ook dat het hun laagseizoen is. En wat te denken van die geweldige fotograaf met zijn drukke agenda? Grote kans dat hij in de wintermaanden wél nog tijd heeft!

Ik was onlangs te gast bij de opening van Beachclub Degreez. Een beachclub hoor ik je denken? In de winter? Jawel hoor, prachtig omgetoverd tot het winterse concept Zero Degreez. De woorden die meteen bij mij opkwamen waren: hip, origineel, mooi, sfeervol en…warm! Dus mocht je nog twijfelen over je trouwdatum in 2012…