Limburg, de mooiste trouwprovincie van Nederland

26 december 2012

De laatste tijd hoor ik regelmatig radioreclame voorbij komen over wonen en werken in Limburg. Of mensen nu werkelijk door zo’n reclame getriggerd worden om huis en haard te verlaten en als de wiedeweerga naar het zuiden des lands te vertrekken, betwijfel ik eerlijk gezegd. Ik ben zelf geboren en getogen Limburgse en woon er nog steeds heel graag, maar als ik naar een concert ga en daarvoor uren in de auto moet zitten, of niet even op de fiets naar het strand kan gaan dan beschouw ik de geografische ligging van onze provincie toch verre van ideaal. Maar om er te trouwen daarentegen….dat is een heel ander verhaal!!

Als het gaat om het vieren van een bruiloft ben ik ervan overtuigd dat de mooiste plekjes toch echt in Limburg te vinden zijn. Geen enkele andere provincie beschikt over zoveel prachtige kastelen, hoeves of andere vaak nog on op gedekte plekjes. Van grootse kastelen met prachtige kasteeltuinen, tot de wat kleinere prachtig gerestaureerde hoeves waar je terecht kunt voor een intiem diner. En veel van die plekken zijn ook nog eens benoemd tot officiële trouw locatie.

En wat te denken van de grotten in Zuid-Limburg? Ooit al eens gedacht aan een huwelijksceremonie onder de grond? Of een te gek feest op een locatie waar een heleboel kaarsen genoeg zijn om de sfeer te bepalen? Dat is met recht uniek te noemen!

Ook al woon ik zelf dus al heel mijn leven in (Midden-)Limburg, wanneer ik verder naar het zuiden rijd krijg ik altijd weer een vakantiegevoel. De heuvels, de knusse dorpjes met vakwerkhuizen, de prachtige terrassen en wijdste uitzichten. Menigeen waant zich in het buitenland. En ook dat is voor vele steeds meer een reden om in Limburg te gaan trouwen. Wel het gevoel van trouwen in het buitenland, maar niet de kosten die daarbij komen kijken. En dan lukt het opeens wel qua budget om al je gasten ’over te laten komen’ en te laten overnachten.

Ben je benieuwd wat het zuiden des lands allemaal voor jullie in petto heeft? En wil je hulp bij het uitzoeken van de leukste plekjes om te trouwen? Of heb je tips nodig om de beste leveranciers te vinden om er een topdag van te maken? Neem dan gerust eens contact met me op voor meer informatie!