Een persoonlijke huwelijksceremonie

05 maart 2012

Als je gaat trouwen, leef je naar een prachtige dag toe. Je jurk, al die fijne vrienden en familie om je heen, een lekkere bruidstaart en een knalfeest. Maar waar het natuurlijk eigenlijk om draait, is de trouwceremonie. Dat moment waarin je elkaar écht iets belooft, daar gaat het uiteindelijk toch om? Niet geheel onbelangrijk dus om ervoor te zorgen dat het ook echt een supermooie ceremonie wordt! Waarom zou je dan nog genoegen nemen met een suf zaaltje in het plaatselijke gemeentehuis als het ook anders kan? Echt persoonlijk…

Laat ik voorop stellen dat er gemeentes zijn die hele mooie trouwlocaties beschikbaar stellen. Buiten het gemeentehuis, met een ambtenaar die ook echt zijn of haar best doet er een mooie ceremonie van te maken. Maar je zult net pech hebben…

Ik heb ooit meegemaakt dat het bruidspaar een ambtenaar trof, die duidelijk met het verkeerde been uit bed was gestapt. Althans, dat hoop ik dan maar, want anders verpest ze ceremonies aan de lopende band. Nee, er was geen mogelijkheid om eigen muziek af te spelen, want dan zou ze het niet redden binnen 30 minuten. En hup, oma van 80, wel een beetje doorlopen, anders kunnen we niet op tijd beginnen. Vervolgens werd er 80% van de tijd over de historie van de trouw locatie verteld (who cares??!) en 20% ging over het bruidspaar. Althans, ze had het bruidspaar via de mail een paar vragen gesteld en las nu de antwoorden op. Waarbij ze ook nog deed alsof ze het stel al jaren kende. In werkelijkheid had ze hen pas 5 minuten voor de ceremonie voor het eerst gezien.

En nog voordat het bruidspaar na de ceremonie goed en wel buiten was, vloog zij er alweer tussenuit omdat ‘het volgende bruidspaar stond te wachten’. Nou, dan voel je je als bruidspaar echt bijzonder zeg.

Bovenstaand verhaal is dus echt gebeurd en komt gelukkig niet vaak voor, maar het zal jullie net gebeuren. Dat risico wil je toch absoluut niet lopen? Kijk daarom eens rond voor een BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dit zijn mensen die net als ik, van trouwen hun beroep hebben gemaakt. Die zich met hart en ziel inzetten voor ieder bruidspaar. Die van tevoren ruim de tijd nemen om jullie te leren kennen en samen met jullie de ideale ceremonie samen te stellen. Op welke plek dan ook!

 Dus ga gerust eens met zo’n persoonlijke trouwambtenaar in gesprek. Is er een klik, dan zorgt hij of zij voor de meest persoonlijke ceremonie die jullie je maar kunnen wensen. En daar draait het tenslotte toch om!

Mochten jullie hiervoor tips nodig hebben, dan weet ik nog wel een paar zeer enthousiaste, leuke en betrokken trouwambtenaren!