Vintage wedding in België

03 mei 2012

Vorige week was ik weer op pad om mooie, bijzondere en aparte trouwlocaties te bezoeken. Zo had ik een afspraak bij Café Modern in Teuven, net over de grens bij Maastricht. Over mooi, bijzonder en apart gesproken!

Allereerst, de naam van deze locatie dekt niet echt de lading. Het is ten eerste veel méér dan een café, en ten tweede is het verre van modern! Het oude schoolgebouw is meer dan 100 jaar oud en de originele staat is zoveel mogelijk behouden, dus dat zegt wel voldoende. Retro, vintage, authentiek en persoonlijk. Dat zijn meer de steekwoorden die bij deze locatie passen.

Wat ik zo leuk vind aan bepaalde locaties, is dat ze op het eerste gezicht misschien niet het geijkte plaatje vormen dat je voor je ziet als je denkt aan een trouwlocatie. Maar dat je er zoveel eigens aan kunt geven, dat je je later niet meer voor kunt stellen dat je op een andere plek je huwelijksdag had kunnen doorbrengen. Café Modern biedt legio mogelijkheden. Ze hebben een prachtig terras, waar je ‘s morgens al kunt beginnen met een ontbijt voor al je gasten (jawel, alles is hier mogelijk!). Daarnaast een knus café, voor een gezellige borrel. Achter het café bevindt zich het restaurant, waar je heerlijk privé met je gezelschap kunt dineren. Of je laat het diner lekker buiten plaatsvinden, je waant je dan even niet in België maar op een Italiaans landgoed.

Na het diner verplaats je je samen met je gasten naar de naastgelegen feestzaal Patria. Ook hier herleven oude tijden! Maar niets is te gek, en je kunt dit prachtig aankleden naar eigen wens. Een spetterend feest met band of DJ of toch een avondvullend diner met entertainment, het is hier allemaal mogelijk!

En als je dan helemaal bent afgereisd naar het zuiden, zoek je waarschijnlijk ook nog een slaapplek voor al je gasten. Ook daar is aan gedacht. Want op amper 5 minuten rijden van Café Modern ligt Auberge de Smockelaer. Een prachtige groepsaccommodatie, van alle gemakken voorzien die het feest helemaal compleet maakt. Wat wil je nog meer?!