Tips voor een zomerbruiloft

28 juni 2012

De zon schijnt! En goed ook! (hier in Limburg tenminste!).

Zelf kom ik net terug van vakantie, dus aan zon geen gebrek gehad maar om me heen hoor ik alleen maar dat het de afgelopen weken erg slecht weer is geweest. Tja, het blijft Nederland he. Maar nu dan toch: het is heerlijk weer. Ik ben een echt zomermens, dus ik ga er ook gewoon van uit dat we nog een paar heerlijke zomermaanden in het vooruitzicht hebben. En als je dan gaat trouwen en het is zo rond de 30 graden, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Dus hierbij een paar warm-weer-tips voor je bruiloft:

1. Zorg voor water! Het is natuurlijk altijd belangrijk om genoeg te drinken wanneer het warm is. Helemaal als je in een (vaak niet heel erg luchtige) bruidsjurk of een drie-delig kostuum de dag doorbrengt. Vergeet dan niet om voldoende te drinken tussendoor. Je ceremoniemeester heeft natuurlijk wat flesjes water bij zich, maar het is ook wel fijn als de gasten tussendoor iets kunnen drinken. Maak een leuke goodiebag voor je dag gasten en doe daar dan ook zeker een flesje water in. Het leukste is natuurlijk om deze te voorzien van een eigen label. Dit kun je heel makkelijk zelf maken, of je gebruikt bijvoorbeeld een sjabloon. Even knutselen, maar juist deze kleine dingen maken je bruiloft persoonlijk en dus bijzonder!

2. In verband met het feit dat we in Nederland leven en dus altijd op regen voorbereid moeten zijn, heeft je ceremoniemeester uiteraard ook een paraplu bij zich. Maar als de zon heel fel schijnt, gebruik je die paraplu gewoon als parasol! Helemaal als je zo’n leuke hartjesparaplu hebt. Je fotograaf weet hier vast wel raad mee tijdens de fotosessie!

 3. Sowieso belangrijk om in te bouwen in je planning en helemaal als het kwik boven de 30 graden komt: een rustmoment! Je bruiloft is logischerwijs een drukke dag. Een aaneenschakeling van mooie momenten, vrienden en familie die allemaal even met je willen praten en voor je het weet klinkt het laatste nummer van de band. Ben je hiervan bewust en zorg ervoor dat je bijvoorbeeld na het diner even een momentje met zijn tweetjes inlast. Trek je even terug op je hotelkamer of maak een korte wandeling door dat mooie parkje bij jullie locatie en kom tot rust. Dan kun je er daarna weer optimaal genieten!