Prachtige trouwlocaties

06 september 2012

Afgelopen maandag stond weer eens in het teken van trouwlocaties bezoeken. En wat voor een locaties! Ik was door Judith van Judith Nijssen Locatie bemiddeling uitgenodigd om de vier Chateau Hotels van Camille Oostwegel te bezoeken. Nu moet je weten, als je de Hotelschool hebt afgerond is Camille Oostwegel een begrip en twee van zijn locaties had ik al eens gezien, maar nooit heel uitgebreid. Ik verheugde me dan ook enorm op deze dag. En dat was niet voor niets kan ik je zeggen. Wat een prachtlocaties!

We begonnen bij Winselerhof in Kerkrade. De mogelijkheden zijn hier, net zoals bij alle andere locatie eindeloos. Een knusse binnenplaats met de mogelijkheid om buiten te trouwen, en sfeervolle ruimte om een mooi feest binnen te geven, maar ook een zwevend terras voor je borrel en 45 kamers om al je gasten in onder te brengen. Sprookjesachtig mooi!

Vervolgens reden we door naar Valkenburg voor een bezoek aan Chateau St. Gerlach. Als je hier aan komt rijden en niet onder de indruk bent, dan weet ik het ook niet meer…Een gigantische oprijlaan met uitzicht op het chateau. En vervolgens val je van de ene verbazing in de andere. Een grootse serre met de mogelijkheid om je feest naar buiten te verlengen, prachtige zalen waarin getrouwd kan worden en een plein met fontein waar menig Frans dorpje jaloers op zou zijn. En wat te denken van de rozentuin, waar je ook buiten onder een prieeltje kunt trouwen, nadat je met de helikopter op het landgoed bent aangekomen. Fan-tas-tisch!

En het was nog niet op. We reden door naar Maastricht. Daar waar Nederland ophoudt en België begint, ligt nog net op Nederlands grondgebied Chateau Neercanne. En ook al zit je op 3 minuten rijden van het centrum van Maastricht, het enige uitzicht dat je hebt is een prachtig Limburgs heuvellandschap. Het Chateau zelf beschikt over een sterrenrestaurant en in het oudste gedeelte van het chateau, de kapel, is de auberge gevestigd voor een informele receptie of borrel. Om daarna een prachtig feestje te bouwen in de grotten, wat een verrassing! Hoe gaaf is het om daar je feest te vieren, en natuurlijk mag je in het zachte mergelsteen jullie namen krassen, voor altijd vereeuwigd!

Alsof ik nog niet genoeg indrukken te verwerken had, gingen we als laatste naar het Kruisherenhotel in Maastricht. Hier was ik vorig jaar voor een bruiloftslunch, maar deze keer zag ik de totale locatie. Je moet je voorstellen: een kerk in zijn totale staat behouden, gecombineerd met een ultramoderne designinrichting. Wat een plaatje! Ik wou er blijven slapen, ik wou er blijven eten en zag me al helemaal aan de winebar zitten met een wijntje maar helaas, ook aan deze dag kwam een einde.

Ik heb er in elk geval weer voldoende inspiratie bijgekregen en ben er trots op dat Limburg over zo’n toplocaties beschikt. Nu nog de vraag wanneer ik er een bruiloft mag organiseren. Wie wil?