8 Dingen waar je niet aan hoeft te denken op je bruiloft

17 oktober 2013

Oktober, een mooie tijd om even terug te kijken op het afgelopen trouwseizoen. Als weddingplanner / ceremoniemeester ben ik op de huwelijksdag zelf zo onzichtbaar mogelijk. Achter de schermen rennen en regelen, voor de schermen de rust zelve. Altijd in de buurt van het bruidspaar, maar geen schaduw. En zie je me lopen, grote kans dat je dan ergens in mijn buurt de  EHBB-tas signaleert. Oftewel mijn tas met Eerste-Hulp-Bij-Bruiloft spullen. Deze goedgevulde tas sleep ik altijd met mij mee, en ik zal je laten weten waarom. Dit zijn 8 dingen waar jij je als bruid geen zorgen over hoeft te maken als je een professioneel ceremoniemeester aan je zijde hebt:

  1. Lipstick. Deze krijg je mee van je visagiste om gedurende te dag nog even je lippen bij te kunnen werken. Uiteraard heb je geen lipstick-zakje in je prachtige bruidsjurk, dus deze zit in de tas!
  2. Een vies bankje bij de fotoshoot. Als je foto’s gaat maken in het bos, park of andere openbare gelegenheid, dan zul je niet altijd de meest pure en frisse bankjes of kant-en klare stoelen tegenkomen. Maar juist die boom / gras/ graffitimuur foto’s zien er altijd zo gaaf uit…Juist! En daarom zit er in de tas ook een deken om op het gras neer leggen of witte vuilniszakken om net dat ene bankje even fotoproof te maken!
  3. In de zomer zul je er niet zo’n last van hebben, maar heb je een herfst-of winterbruiloft en ga je buiten foto’s maken, dan komt daar toch dat onvermijdelijke loopneusje. Niet zo charmant op de foto en al helemaal niet gemakkelijk. Dus: even een zakdoekje uit de tas en weer verder.
  4. Van al dat neuzen snuiven gaat je make-up misschien wat sneller verloren, dus poederdoosje: check.
  5. Hoezeer jouw kapper ook zijn of haar best heeft gedaan op jouw prachtige kapsel, je zult altijd zien dat er net even een plukje loslaat dat nog ergens vast moet zitten. Ook in de tas dus: haarspeldjes in alle haarkleuren!
  6. Heb je je schoenen ingelopen? Maar is het opeens heel warm weer of knellen ze net waar je het niet verwachtte? Een blaarpleister erop en het leed is verholpen. Onzichtbaar, maar wat een gemak!
  7. Bij een van de bruiloften bleek de blaarpleister trouwens ook een echte multifunctional! De bruid had de pech dat haar beugel uit de BH wat vervelend begon te duwen. Dat is echt niet fijn als de dag nog niet half voorbij is. Dus mooi een onzichtbare maar o zo zachte blaarpleister op de huid geplakt et voila, nergens meer last van en niemand die het ziet.
  8. Totdat de beugel  dacht; en nu ben ik er klaar mee en gewoon door de BH naar buiten begon te piepen. Toen was de maat vol. Dus naaisetje uit de tas, even gefikst met naald en draad en ook dit euvel was opgelost.

Zo zie je maar. Als ceremoniemeester zit ik niet stil op zo’n dag. Alles om jullie maar zo’n relaxed mogelijke dag te laten hebben. En al jullie gasten ook. Want zeg nou zelf, je gaat toch niet je beste vriendin of zusje met al het bovenstaande belasten? Dus neem snel contact op, en leg je professioneel ceremoniemeester vast!