Real wedding: Trouwen in een gevangenis

08 november 2013

Je zult wel denken…trouwen in een gevangenis??! Jawel hoor, dat is precies wat Rik en Linde deden op 7 september van dit jaar. In een voormalige gevangenis wel te verstaan, die twee jaar geleden omgebouwd is tot het prachtige Hotel Het Arresthuis. Een unieke en zeer bijzondere locatie, die het decor was voor een prachtige bruiloft!

Het Arresthuis is dus een voormalige gevangenis, waarbij men bij de verbouwing van dit monumentale pand zoveel mogelijk van het oorspronkelijke gebouw in tact heeft gelaten. De cellen werden samengevoegd tot hotelkamers, waarbij nog steeds de authentieke celdeuren zichtbaar zijn. De vroegere luchtplaats is nu een mooi terras en in de verhoorkamers vind je tegenwoordig de luxe suites. Het thema in dit hotel is prachtig doorgetrokken en dat was iets waar Rik en Linde graag gebruik van wilden maken, dus kozen zij als themakleuren voor hun bruiloft zwart-wit. ’s Middags met een groene twist, lekker fris en ’s avonds met alle lichten in fuchsia.

Linde maakte haar grande entree thuis, waar Rik op haar stond te wachten omringd door familie en vrienden. De oeh’s en ah’s galmden door de gang toen Linde de trap af kwam met haar te gekke korte trouwjurk met schoenen waarbij ‘something blue’ niet te missen was! Superstoer en iedereen kon alleen maar beamen: typisch Linde!

Na een relaxte fotoshoot in hun woonplaats Maastricht, vertrok het bruidspaar naar Roermond. Inmiddels waren hun gasten daar al aanwezig en aan het genieten van een heerlijke lunch. Die werd grof onderbroken toen de trouwauto met loeiende sirenes de straat binnen kwam rijden. Geheel in stijl stapte het bruidspaar onder politiebegeleiding uit een authentieke Amerikaanse police-car! Wat een binnenkomst!

Na de lunch was het tijd voor de ceremonie, die midden in het cellenblok voltrokken werd door Imke van Ceremonizo. Prachtig, persoonlijk en met humor. Daarna was het tijd voor de toost en heel veel taarten! Een heerlijk taarten cq. vlaaienbuffet stond klaar en de gasten konden er geen genoeg van krijgen! Qua planning is het altijd prettig als er ’s middags niet gehaast hoeft te worden van de ene locatie naar de andere. Het bruidspaar had genoeg tijd om relaxed met iedereen te kletsen. Alle daggasten waren inmiddels ook ingecheckt op hun kamers, dus het hele hotel was in Rik & Linde-sfeer!

Na een voortreffelijk diner (heb je behalve van een amuse wel eens gehoord van een dessert-amuse? Dat krijg je hier dus! Fantastisch!) ging het bruidspaar zich nog even opfrissen om later het feest te openen met een spetterende openingsdans!  De toon was meteen gezet. De voetjes gingen van de vloer en het bleef nog lang onrustig in het cellenblok….

Wil jij ook trouwen op een unieke en bijzondere locatie? FBLS Weddings wijst je de weg! Neem snel contact op voor een kennismaking!