Trouwen op Aruba

29 januari 2014

Aruba...one happy island. Een slogan die ze daar helemaal waarmaken! En als je het met trouw-ogen bekijkt, word je er helemáál happy van!

In de koude januarimaand stond mij een tripje naar dit prachtige zonnige oord te wachten. Enerzijds een familiebezoek, anderzijds een studiereis deluxe, want wat heb ik veel kunnen en mogen zien van alle mogelijkheden die dit eiland biedt voor een fantastische bruiloft.

Allereerst is daar natuurlijk Eagle Beach, al jaren in de top 10 van mooiste stranden ter wereld. En ja, dat kan ik wel beamen! Het strand is wit, witter, witst en de zee blauw, blauwer, blauwst. Adembenemend mooi!

Ik had mijn week goed volgepland met locatie bezoeken, accommodaties en restaurants bekijken (en beoordelen natuurlijk) en een aantal gesprekken met lokale weddingplanners. Heel interessant om te horen hoe zij daar werken en bijna niet te vergelijken met het weddingplannen zoals wij dat hier kennen. Het gaat natuurlijk vooral om toeristen die op Aruba trouwen, dus de contacten zijn veel vluchtiger. Uiteraard is er van tevoren uitgebreid mailcontact geweest met het bruidspaar, maar eenmaal aangekomen op het eiland is het vaak een kwestie van één afspraak, locatie bekijken, ceremonie doorspreken en de volgende dag gaat het al gebeuren.

Ik had het geluk door een van de weddingplanners te worden uitgenodigd om diezelfde dag nog een bruiloft bij te wonen op je raadt het al, Eagle Beach. Dat liet ik me geen twee keer zeggen.

De ceremoniesetting zag er prachtig uit. Respect voor de stylisten die dat voor elkaar krijgen met de harde wind die er de hele dag stond. Hetzelfde geldt voor de prachtig gedekte dinertafel, die midden op het strand al klaarstond voor het gezelschap. De ceremonie werd begeleid door een authentieke Arubaanse steelband. Als zij beginnen te spelen is het feest compleet, wat een sfeer! De zon en een stralend bruidspaar maakten het geheel natuurlijk compleet.

Ik heb genoten op Aruba, en doe dat nog steeds. Met nog meer plezier ga ik verder aan de slag voor het bruidspaar dat in 2015 op Aruba gaat trouwen, en ik hoop van harte dat er nog meer bruidsparen volgen die ik mag helpen bij de organisatie van zo'n prachtige beachwedding. Of misschien wel op een hele andere plek op Aruba...daarover de volgende keer meer!

Wil je meer weten over de mogelijkheden op te trouwen op Aruba? Neem dan snel contact met me op voor een kennismaking!