Real wedding: het herenhuwelijk van het jaar

29 september 2014

12 juli 2014 - Het is de eerste dag van de zomervakantie in Limburg. Een dag die begint met een beetje miezerige regen, niet echt ideaal voor een bruiloft, laat staan een fotoshoot. Gewapend met mijn trouwparaplu ga ik op weg naar het witte stadje Thorn, waar ik tegelijkertijd aankom met de fotograaf. Samen lopen we naar de plek waar we het gelukkige paar gaan treffen. Deze keer is het niet nodig geweest om ’s ochtends vroeg al aanwezig te zijn bij kapper en visagie, of om het bruidsboeket af te leveren bij het ouderlijk huis. Nee deze ochtend verloopt relaxter dan ik ooit heb meegemaakt, en precies op het afgesproken tijdstip komt er een witte oldtimer om de hoek getoeterd met daarin twee stralende mannen. Roy en Joris, die gisteren hun laatste werkdag hadden voor de lange zomervakantie die leerkrachten altijd tegemoet gaan, zijn vandaag klaar om elkaar het jawoord te geven.

 Wat heerlijk! Geen moeilijk gedoe over het weer, paraplu open en gaan. Geen lange jurk optillen of met penibele hakjes over de keien, maar een relaxte fotoshoot van twee mannen waar het geluk van afstraalt. Na de fotoshoot gaan Roy en Joris naar huis om daar hun daggasten te ontvangen. Na een korte lunch komt het hele gezelschap weer terug naar Thorn. Het buitenpodium achter de kerk is inmiddels volgelopen met mensen. ‘Wie het leuk vindt, mag komen kijken’ hadden de heren van tevoren gezegd. Dat laten veel gasten zich niet twee keer zeggen. In heel Thorn is duidelijk dat er iets bijzonders staat te gebeuren.

En bijzonder, dat wordt het zeker. Terwijl alle gasten vol verwachting uitkijken naar de bruidegommen, komen zij al toeterend om de hoek gescheurd en rijden zo met hun trouwauto het buitenpodium op. Joelende en klappende gasten en een staande ovatie, wat een entree! Nog bijkomend van dit onthaal begint een prachtige ceremonie, die tot ontroering leidt van velen. Als klap op de vuurpijl staat er een koor op uit de musical Heksenwaan waar Joris in speelde, die een slotlied zingen waar je kippenvel van krijgt!

Na afloop van deze overweldigende ceremonie hebben Roy en Joris, zoals het twee lieve schoolmeesters betaamt voor ijsjes gezorgd voor alle schoolkinderen die aanwezig zijn. Wanneer alle felicitaties in ontvangst zijn genomen, wordt het al snel tijd om door te gaan naar de volgende locatie. Bij Lounge44 staan inmiddels alle daggasten weer klaar om de kersverse echtgenoten te ontvangen met ballonnen en over de blauwe loper gaan zij naar binnen. Het weer is inmiddels wat opgeklaard, waardoor er lekker buiten geborreld en gedineerd kan worden.


Zodra alle avondgasten binnen zijn, verrasen Joris en Roy hen nogmaals met een geweldige openingsdans op een lied van Marco Borsato. Het feest kan beginnen en het zou nog lang onrustig blijven in Herten…

Bekijk de slideshow voor nog meer mooie foto's, gemaakt door David Peskens van GelukkigeMomenten.nl

Lees hier hoe Roy & Joris hun bruiloft zelf hebben ervaren

 

Leuk om te lezen? Laat hier onder het blog je reactie achter!