Afbeelding
Huwelijksreis

Tips voor je huwelijksreis

09 februari 2015

Wanneer die allermooiste dag is geweest, blijven er nog twee dingen over. Het grote nagenieten kan beginnen en natuurlijk: de huwelijksreis! Persoonlijk reisadviseur Henny geeft je graag tips over het plannen van jullie honeymoon:

Als mensen voor een huwelijksreis bij me komen, word ik altijd heel blij! De praktische zaken voor de grote dag zijn vaak al deels geregeld en er is tijd om na te denken over de huwelijksreis!

Mijn eerste vraag aan het bruidspaar is altijd: 'Wat verwachten jullie van een huwelijksreis?' Was het vroeger 'hip' om ver weg te gaan, tegenwoordig zijn er zoveel leuke en bijzondere reizen binnen Europa te vinden! Het antwoord van 80% van de bruidsparen is dat het een strandbestemming moet zijn en romantisch! Dit laatste vertaalt zich meestal in een kamer met zeezicht, extra's ter plaatse en heerlijke diners bij voorkeur op het strand!

De laatste jaren neemt het aantal 'doe-vakanties' in huwelijksreizen toe. Afgelopen jaar had ik een bruidspaar die in een Fiat 500 een rondreis door Toscane maakte. Toscane is natuurlijk een superromantische bestemming en de gekozen accommodaties pasten daar perfect bij.

Een huwelijksreis hoeft niet per definitie duur te zijn. Belangrijk is om wel samen een budget vast te stellen voor de reis. Samen met het bruidspaar bekijk ik wat er mogelijk is binnen dat budget en dat is voor veel stellen soms verrassend! Een mooie kleinschalige cruise in de Turkse wateren met een originele gulet herinnert je iedere dag aan het feit dat je op huwelijksreis bent….zo persoonlijk is de benadering en zo mooi de reis! En de prijs is leuk!

Graag geef ik een aantal tips ter voorbereiding op de huwelijksreis:

  1. Neem de tijd voor het plannen van je huwelijksreis
  2. Bepaal samen je budget
  3. Plan de reis niet te dicht op je huwelijksdag, zodat je ook kunt nagenieten van de grote dag en relaxed op reis gaat
  4. Open een huwelijksrekening; zo kunnen familie en vrienden meedoen aan het realiseren van jullie reis!

Tot slot een paar leuke tips in bestemmingen:

  •  een Fiat of Vespa tour door Toscane
  • een weekend verblijf op een kasteel
  • een strandbestemming in het Caribisch Gebied; dineren bij kaarslicht met de voetjes in het zand
  • een rondreis door bijvoorbeeld Azië
  • een 8-daagse kleinschalige cruise door de Turkse wateren.

Evenals het uit handen geven van de grote dag aan je weddingplanner, kun je ook je huwelijksreis uit handen geven aan je persoonlijke reisadviseur. Altijd op afspraak zodat er gewoon tijd en aandacht is voor jullie plannen!

Willen jullie graag hulp bij het boeken die jullie huwelijksreis, mail me dan zodat ik jullie in contact kan brengen met Henny. Of bekijk alvast eens haar website! Voorpret gegarandeerd!