Afbeelding
Weddingplanner Mandy Meys overhandigt bruidsboeket aan bruidegom

Wie er onmisbaar is op jouw bruiloft

27 juni 2016

Het is typisch zo'n onderwerp waarvan je bruidsparen vaak achteraf hoort zuchten: 'hadden we maar...'. Of de vriendin in kwestie die deze 'eer' toebedeeld heeft gekregen vertelt dat ze al weken voor de bruiloft nachtmerries heeft, in de uren van haar baas aan het draaiboek zit te werken, of zich vooraf al voorneemt om nooit iemand van haar vriendinnen met deze taak op te zadelen.

Waar ik het over heb? Het ceremoniemeesterschap tijdens een bruiloft. Ik denk zelf het meest onderschatte onderdeel van de huwelijksorganisatie. Want waarom vraag je wel een professioneel fotograaf, kies je voor een ervaren bloemist en laat je je haar en make-up verzorgen door iemand die dit dagelijks doet? 'Lijkt me logisch,' hoor ik je denken, 'dan weet ik zeker dat die onderdelen goed geregeld zijn.'  Helemaal mee eens, houden zo!

Maar dan breekt de grote dag aan. Alles wat je al die maanden met de grootste zorg hebt bedacht en uitgezocht moet nú gebeuren. De juiste leveranciers op het juiste tijdstip op de juiste plek. De kapper is te laat vanwege een wegopbreking. De trouwauto staat met pech en er moet vervangend vervoer komen. De fotograaf heeft een platte band. Een van de gasten wordt onwel. Je komt er bij de ceremonie achter dat je je bruidsboeket bent vergeten.

Ik hoop natuurlijk niet dat bovenstaande jou overkomt, maar het zijn allemaal waargebeurde voorbeelden. En wat doet jouw zusje / vriendin / nicht / beste vriend die jij die dag de vriendelijke taak van ceremoniemeester in de schoot geworpen hebt? Ik hoop het juiste, maar dat diegene een leuke dag heeft is hiermee uitgesloten.

Vrienden en familie zijn er namelijk om te genieten van jullie dag, om een leuke verrassing op touw te zetten of een mooie speech voor te bereiden. Maar niet om leveranciers te bellen, gasten te verzorgen of om van hot naar her te rennen. Daar zijn andere mensen voor. En die heten: professioneel ceremoniemeester.

Doe er je voordeel mee :-)

​Aan denken gezet door dit artikel en interesse in FBLS Weddings als professioneel ceremoniemeester? Neem dan snel contact op!