Afbeelding
Weddingplanner Mandy Meys overhandigt bruidsboeket aan bruidegom

Kies niet zomaar de eerste de beste

13 november 2017

Als je gaat trouwen en op zoek gaat naar locaties en leveranciers, kom je erachter dat het aanbod groot is. Heel erg groot. Je zou op een gegeven moment zomaar door de bomen het bos niet meer kunnen zien. In het gunstigste geval heb je een weddingplanner ingeschakeld, die je hierin de weg kan wijzen. In een iets minder gunstig geval ga je zelf op pad in deze zoektocht. 

Natuurlijk heb je daar zo je redenen voor. Maar laat ik je een verhaal uit de praktijk vertellen, dat illustreert dat deze manier, niet altijd de meest voordelige is.

Ik zat bij een bruidspaar dat mij heel graag wilde inschakelen voor hulp bij de organisatie van hun bruiloft. Ze wilden me sowieso als ceremoniemeester, maar ook in de voorbereiding konden ze nog wel het nodige advies gebruiken. Na het sturen van de offerte, koos vooral de bruidegom ervoor (zo gaat het nu eenmaal vaak) om toch de voorbereiding zelf te doen. Dat scheelde namelijk in de kosten. Helemaal prima natuurlijk, iedereen moet daarin zijn eigen keuze maken.

Een paar weken voor de bruiloft zat ik weer met dit bruidspaar samen, om als ceremoniemeester het draaiboek met hen door te spreken en de puntjes op de i te zetten. De aanstaande bruid vertelde me dat ze die week geslaagd was voor haar bruidsboeket, maar dat het zo enorm duur was. Toen ze me de prijs vertelde, sloeg ook ik achterover. Voor datzelfde bedrag had ze via mijn betrouwbare en goede leveranciers wel twee bruidsboeketten kunnen kopen! Zo waren er nog een paar onderdelen die hen zoveel geld óf tijd hadden gekost, dat het onderaan de streep wellicht toch iets voordeliger (en vooral ook: relaxter) was geweest als ze mijn hulp hiervoor hadden ingeroepen.

Waarmee ik wil zeggen; de trouwbranche is een markt waar je als bruidspaar niet zo heel veel kaas hebt gegeten. Tenminste, als ik er even vanuit ga dat het de eerste keer is dat je trouwt. Het is soms gewoon heel lastig om de goede prijs-kwaliteit verhouding te vinden, als je geen referentiekader hebt. Zet die trots opzij 'dat je het allemaal prima zelf kunt'. Een weddingplanner is er om je te helpen en te ontzorgen, bij iets wat zomaar eens één van de mooiste dagen uit je leven gaat worden.

Wil jij ontzorgd worden, kunnen rekenen op de fijnste locaties en de beste leveranciers, stressvrij je bruiloft voorbereiden en de touwtjes op een gegeven moment uit handen geven? Dan is hulp van een ervaren weddingplanner wellicht iets voor jullie. Neem contact met me op, dan maak ik binnenkort graag kennis met jullie!