Afbeelding
Italian wedding

Trouwen in Italië

16 augustus 2016

Het is eind augustus 2015 als ik een mailtje krijgen van Jacqueline en Ruben of ik hen kan helpen bij de organisatie van hun bruiloft. ‘Onze wens is te trouwen op een mooie locatie waar al onze gasten ook kunnen verblijven en we niet meer hoeven te reizen. We zijn erg bourgondisch ingesteld en dol op lekker eten en een goede wijn.’ Mooi! Een bruidspaar naar mijn hart! :-)

Ze zien dit al helemaal voor zich op een mooie plek in Italië of Frankrijk. 'Maar het is wel belangrijk dat het maximaal 10 uur rijden is of makkelijk te bereiken na een vlucht.'
Ik antwoord heel eerlijk, dat er collega-weddingplanners zijn die gespecialiseerd zijn in deze prachtige bestemmingen, en die hen daar vast beter bij kunnen helpen dan ik. Maar ik laat ook weten, dat ik hen wel degelijk het Italië-gevoel kan laten beleven en ook nog op veel minder dan 10 uur rijden!

Fast forward naar een klein jaar later, 9 juli 2016. Locatie: Sech’ry in België. Het bruidspaar en een aantal gasten zijn er al sinds vrijdagavond, waar ze het weekend samen gezellig hebben ingeluid. Als ik zaterdag aankom, heerst er een heerlijk relaxte sfeer. De bruid is zich aan het klaarmaken op haar kamer, gasten maken een wandelingetje of zitten lekker in de zon te kletsen, de bruidegom mengt zich tussen zijn vrienden en familie. Aan het begin van de middag komen ook de overige gasten aan en nadat zij hun koffers naar de kamers hebben gebracht, worden ze ontvangen met een lekkere lunch en kan iedereen even acclimatiseren.

Dan begint een prachtige ceremonie, gevolgd door een bourgondische borrel met heerlijke wijn en hapjes, relaxte achtergrondmuziek en tijd voor elkaar. De zon schijnt alsof we in Italië zelf zijn. Vaak zoek je niet alleen een plek, maar vooral een gevoel. Dat gevoel was hier het hele weekend te vinden, en wat was het fijn om samen met het bruidspaar deze droom voor hen waar te maken.

De borrel gaat over in een BBQ en later uiteraard nog even de voetjes van de vloer. Alle gasten kunnen zo hun bedje in rollen, en op zondag staat er nog een heerlijke brunch gepland, voordat iedereen weer huiswaarts keert. Gelukkig geen 10 uur rijden.

​Zie jij het al voor je? Trouwen met het ultieme buitenlandgevoel, maar dan dichtbij huis? Informeer naar de mogelijkheden, je droombruiloft ligt dichterbij dan je denkt!