Afbeelding
Tafelschikking

Waarom een tafelschikking een must is

21 augustus 2017

Vandaag in een blog in het rijtje: Must Do!

Nu moet je natuurlijk helemaal niks op je huwelijksdag, maar laat ik het dan een flinke aanrader noemen, de tafelindeling. Vaak krijg ik de vraag van bruidsparen of dit handig is om te doen. Mijn antwoord is altijd een volmondig: Ja!

Waarom een tafelschikking op je bruiloft zo goed is om te doen, zal ik je uitleggen. Op een huwelijksdag staat eigenlijk iedereen in de relaxmodus. En dan heb ik het over je gasten ;-) Die denken: heerlijk, er wordt een groot feest gegeven, alles is geregeld en we hoeven nergens aan te denken. Maar dan komen ze bij het diner aan, zien overal stoelen en tafels en niemand die zegt waar ze moeten gaan zitten. Hellup, paniek! Waar ga jij zitten, en jij en jij? Oh kijk nu is die tafel al vol, en daar zijn nog maar drie stoelen over, daar passen wij met ons gezin niet meer bij. Snel, ga naar die tafel, oh nee daar loopt tante Sjaan, die kletst je de oren van de kop af. Wacht, ik vraag wel even aan de bruid waar we nog kunnen zitten...Get my point? 

Als je van tevoren nadenkt over wie waar mag zitten, geeft dat veel rust. Zowel voor jullie als voor je gasten. Jij kiest uit wie je aan je zijde willen hebben, en voor de gasten bepaal je op welke manier zij een prettig diner hebben. En wees gerust, je hoeft daar echt geen ingewikkelde tafeletiquette op na te houden. Ja die zijn er, officiële indelingen voor een tafelschikking. Maar ik zou zeggen; volg daarin gewoon je gevoel. 

Overigens, waar bruidsparen dus vaak aan mij vragen of het wenselijk is om een tafelindeling te maken, zo krijg ik  wanneer ik de bruiloftsgasten uitnodig aan het diner altijd standaard de vraag: is er een tafelindeling? 'Fijn!' is dan de reactie als ik hierop bevestigend antwoord. Kortom, een tafelschikking op je bruiloft, maakt je dag nog nét even een stukje relaxter!

Wil jij ook een relaxte bruiloft en voorbereiding daarvan? Neem dan gerust contact met me op voor het maken van een vrijblijvende afspraak ter kennismaking!