Afbeelding
Bruidstaart snijden

5 dingen die niet bij Ceremoniemeesterschap horen maar we toch doen…

29 oktober 2021

In een kennismakingsgesprek roepen we vaak ‘geen enkel verzoek is te gek’.. of we daar wel eens spijt van hebben? Natuurlijk niet ;-) Leuke, grappige of bijzondere verzoekjes horen erbij en daar draaien we onze hand niet voor om.

Wat hoort er dan niet bij Professioneel Ceremoniemeesterschap?

Afbeelding
Bruidstaart snijden
Afbeelding
Corsages oplappen

1. Het aansnijden van de taart

Naast dat het best spannend is om zo’n meerlaagse taart te verplaatsen en aan te snijden, hoort het eigenlijk ook bij de taken van de leverancier of het aanwezige horecapersoneel. Zij weten wat ze doen en zorgen voor de juiste grootte stukjes zodat álle gasten een heerlijk stuk bruidstaart krijgen. Natuurlijk nadat het bruidspaar het eerste stuk heeft aangesneden. Geen personeel aanwezig? Geen probleem! Inmiddels hebben we heel wat bruidstaarten gesneden en doen we dit graag. Oh, en nog even over die bruidstaart – wij zorgen er altijd voor dat de bovenste laag na het aansnijden in ‘veiligheid’ wordt gebracht om in te vriezen. Een mooie traditie is om deze één jaar later op te eten. En ja, dan smaakt ie zeker nog lekker!

2. Achter de bar staan

Nog zo’n job waar eigenlijk natuurlijk (horeca) personeel voor aanwezig is. Even handjes te kort? Dan halen we glazen, spoelen we mee, tappen we een biertje én schenken we natuurlijk even een drankje in voor het bruidspaar. PS: wisten jullie dat Michelle vroeger in de horeca werkte? 

3. Corsages oplappen

​​​​​​​Meestal niet nodig, maar het kan altijd gebeuren dat een corsage of het bruidsboeket even wat aandacht nodig hebben. Vooral de belangrijkste bloemen, die nog vaak op foto’s zichtbaar zijn (denk aan het bruidegomscorsage), lappen we dan direct op. Wij hebben van Anne’s Mooiste geleerd hoe we ervoor kunnen zorgen dat de belangrijkste bloemen op z'n mooist blijven de hele dag!

4. Stoelen slepen

Zo vaak komen de mannelijke gasten ons vragen of wij dat wel moeten doen in onze mooie kleding 😅 Tja, het hoort officieel eerder bij een styliste óf bij de trouwlocatie, maar inmiddels houden we hier rekening mee! (En mannen jullie moesten eens weten wat wij tillen op een bruiloftdag #girlpowerrr)

5. Last-minute zaken zoals taxi’s, allergieën of… de hond die nog even uitgelaten moet worden

We laten natuurlijk niemand verhongeren of in de kou staan (ook geen dieren)😉 maar lieve gasten, 1. Wij regelen wat het bruidspaar ons verzoekt en 2. geef dit bij voorkeur op voorhand bij ons aan (we hebben een hele makkelijke RSVP tool en zijn als Ceremoniemeester ook bereikbaar voor gasten).

Wat er wél bij Professioneel Ceremoniemeesterschap hoort? We zijn de rechterhand van het bruidspaar en zorgen ervoor dat zij optimaal kunnen genieten. Achter de schermen lopen wij steeds (minimaal) een stap vooruit in de dagplanning om alle puntjes op de ‘i’ te zetten, leveranciers te ontvangen en met iedereen te communiceren. Uiteraard ontvangen we gasten, staan we continue klaar om vragen te beantwoorden en… gooien we regelmatig de gehele planning op het laatste moment om vanwege een regenbuitje of een zonnig uurtje later op de dag.

Liefs, Mandy & Michelle

PS: zijn jullie nog op zoek naar een Professioneel Ceremoniemeester? Plan gratis een kennismakingsgesprek met ons in.