Afbeelding
Trouwen in Italie

Trouwen in Italië

01 april 2022

Het is voor veel koppels een grote droom; trouwen in het buitenland, in de zon, met lekker eten en drinken en de liefste vrienden en familie om zich heen. Maar hoe haalbaar is het, en wat zijn de voor- en nadelen? Wij hebben het voor je uitgezocht door naar drie totaal verschillende Italiaanse trouwlocaties te gaan.

 

Van Castello tot luxe villa

Iedereen heeft een andere gedachte bij Trouwen in Italië en na onze roadtrip begrijpen we dat. Van historisch kasteel met eigen wijn- en olijfgaarden, tot intieme agriturismo waar de hospitality vanaf straalt óf luxe villa met Palazzo bovenop de berg. Italië heeft alles waar je van droomt. Goed om te weten is dat over het algemeen locaties wat oubollig kunnen aandoen, maar de kwaliteit hier altijd op één staat. Extra leuk om te melden, is dat wij ons bij een aantal locaties, of op de weg ernaartoe in de Belgische Ardennen waanden (het voordeel van trouwen in limburg). Het heuvelachtige gebied, de kastelen, de uitzichten.. qua locaties komt Trouwen in Limburg (in Nederland of België) aardig in de buurt. Het grote verschil? De (zo goed als 300 dagen per jaar) gegarandeerde zon en natuurlijk het authentieke Italiaanse eten en de wijn. Daar kunnen we in Nederland niet tegenop ;-) Al zijn de Italiaanse menu’s bij cateraars en Limburgse locaties altijd populair.

 

 

Waarom wél Trouwen in Italië, de voordelen

Niet voor niets is het een droom van vele bruidsparen om te Trouwen in Italië en de voordelen vatten we in de introductie van dit blog al samen.

Het uiterst aangename klimaat dat eigenlijk in de lente al start, is misschien wel het grootste voordeel. De kans op een zonnige dag is groot, en dat maakt toch wel de sfeer van lang buiten tafelen op een zomeravond.

Dat tafelen kunnen ze heel goed in Italië en is, naast de zon, wat ons betreft het grootste voordeel. Eten en drinken is heel belangrijk voor de Italianen en de kwaliteit van het eten staat altijd op nummer één! Veel locaties binden zich hier aan de omgeving en halen hun producten niet van ver, waardoor je het authentieke Italië proeft in elk gerecht. Dat geldt natuurlijk ook voor de wijnen. Italiaanse wijnen staan goed aangeschreven en worden zelf verbouwd of uit de omgeving gehaald en dat proef je (hebben we alvast voor jullie gedaan ;-) )

De afstand maakt keuzes in jullie gastenlijst vaak nét iets makkelijker; een intiem gezelschap waar jullie veel tijd mee doorbrengen en echt een weekend bruiloft mee vieren. Locaties zijn hier goed op afgestemd en zijn gewend dat er veel Nederlandse koppels komen, de ontvangst is super gastvrij en accommodaties kunnen groepen goed aan.

 

Afbeelding
Trouwen in Italie - Marche
Afbeelding
weddingdiner in italie
Afbeelding
Trouwen in Italie - Toscane

Zijn er ook nadelen aan Trouwen in Italië?

Tuurlijk zijn die er net zoals in Nederland ook! Locaties die ingericht zijn voor (weekend)bruiloften, liggen vaak afgelegen en in de bergen: hallo mooi uitzicht & tot lekker laat doorfeesten.. maar dat betekent ook dat er komen soms een uitdaging is. We hebben dit zelf ervaren en raden aan het vervoer van vliegveld naar de locatie goed te regelen.

Naast de voordelen van de afstand, kan je dit ook als nadeel zien. Als het voor jullie gezelschap minder fijn is om lang te reizen, is de overweging van een weekendbruiloft in Limburg zeker de moeite waard ;-)