Afbeelding
Trouwen in eigen tuin

Trouwtrends 2022

08 januari 2022

Zijn jullie afgelopen jaar, tijdens de feestdagen of misschien wel al veel eerder verloofd en willen jullie trouwen in 2022 of 2023? Dan wil je dit lezen! Mooie trends om op in te spelen en stof tot nadenken om alle keuzes die jullie in de komende tijd gaan maken op te baseren. 

We zetten dé acht trouwtrends die wij nu zien voor 2022 voor je op een rijtje.

Afbeelding
1

Kleur- en stijl trend: Natural chique

En dan hebben we het natuurlijk over kleuren, maar ook over productkeuzes. Je ziet heel veel droogbloemen met natuurlijke tinten zoals beige, taupe, bruin, terracotta, olijfgroen. Wel heel belangrijk om de natuurtinten te combineren met een touch van goud, roségoud of een glittertje voor de chique uitstraling. Ook een hele mooie keuze daarin is juist bijvoorbeeld de combinatie met zwart. 

Past dit bij jullie wensen en heb je al een moodboard (of Pinterest bord)? Deel het met ons, vinden we super leuk! Hulp nodig met het maken van een moodboard of stylingplan? Ook daar helpen we natuurlijk graag mee. Na een kennismakingsgesprek krijg je al een eerste uitgewerkte gedachte van ons, maar na een adviesgesprek ontvang je een groot uitgewerkt moodboard met stylingplan waar je zelf mee aan de slag kan. 

Intieme ceremonie

Eigenlijk wilden we het woord ‘Corona’ niet laten terug komen in de trends voor 2022. Er is al zoveel over gezegd en gedeeld, maar deze trend is wel mede door the C-word ontstaan. We zien namelijk ontzettend veel intieme ceremonies terug. En dan niet eens per se omdat de beperkingen daarvoor zorgen, maar echt als bewuste, duurzame keuze. De intimiteit straalt heel veel liefde en geluk uit en maakt juist de ceremonie weer heel belangrijk. De keuzes maken binnen je gastenlijst (waar we eerder over spraken in deze podcast) wordt steeds makkelijker door écht te bedenken wie je er bij wil hebben. Bij deze mensen ben je het allermeest op je gemak en dat maakt de ceremonie vaak veel persoonlijker. Met de keuze voor een zelfstandige trouwambtenaar, maar ook bijvoorbeeld persoonlijke geloften. De intieme ceremonie is echt het hoogtepunt van de dag, het moment dat jullie liefde centraal staat. 

Afbeelding
2
Afbeelding
3

Storytelling

Vorig jaar op nummer 8 in onze top trouwtrends, maar voor 2022 hoort die echt in de top 3! Storytelling hangt natuurlijk ontzettend nauw samen met de intieme ceremonie; het persoonlijk maken van de bruiloft en keuzes maken die jullie verhaal vertellen. De vragen vooraf hoe jullie elkaar hebben leren kennen, wat hebben jullie allemaal meegemaakt, hoe zijn jullie verloofd, hebben jullie kindjes.. oftewel: wat is jullie lovestory?

Hoe je storytelling toepast, komt natuurlijk terug in de Masterclass Storytell Your Wedding die we binnenkort weer geven. Het zit ‘m vaak namelijk in kleine dingen, die jullie zien en voelen, maar voor gasten helemaal niet per se zichtbaar zijn zoals een sieraadje met waarde dat aan het bruidsboeket hangt. Elk verhaal is uniek en is het waard om te vertellen. En er zijn zo ontzettend veel manieren om dit te laten terugkomen. 

Benieuwd hoe? Meld je alvast aan voor de Masterclass of plan een kennismaking met ons in waar we jullie lovestory heel graag leren kennen. 

Weekendbruiloften

Onze voorganger Loes startte hier samen met Astrid van Santé Weddings een paar jaar geleden al mee: weekendjebruiloft.nl in Limburg of op Texel en eigenlijk zien we ze weekendbruiloften komend jaar echt weer terug. Het gaat er dan echt om dat je een heel weekend uittrekt voor je bruiloft, een heel weekend om de liefde te vieren. In deze weekenden is het heel fijn om de verschillende settings te combineren, je ziet dit in het buitenland al vaker terug in de zogenaamde ‘sequel weddings’. En wanneer je een heel weekend ruimte hebt, kan je heel makkelijk verschillende groepen gasten op momenten uitnodigen. Zo zien we vaak een intiemere ceremonie of diner op vrijdag, dan een uitgebreidere setting met officiële ceremonie op zaterdag met evt. een mooi feest en nog een day-after op zondag met nog een klein (vaak ander) gezelschap dan op vrijdag. Zelf blijf je heerlijk lang in de wedding-vibe en kan je echt alles plannen wat je wil; of het nou een wandeling, een feest of een avond bij het kampvuur is. Een super leuke trend waarin de mogelijkheden echt oneindig zijn. 

Afbeelding
4
Afbeelding
5

Unieke en eigen trouwlocaties

Aangezien veel ondernemers een flinke switch hebben gemaakt en voormalige trouwlocaties besloten hebben om het roer om te gooien (of natuurlijk gedwongen) en daarmee geen trouwlocaties meer te zijn, zien we steeds meer dat bruidsparen kiezen voor een eigen trouwlocatie (zoals een tuin of weiland) óf een heel uniek monumentaal pand zoals een molen of een oud slot. Waar ‘vroeger’  de tuin wellicht als de goedkopere oplossing werd gezien, zien we nu hoeveel mogelijkheden er dan zijn en wat je van een tuin of weiland kunt maken. Hier meer over lezen? Check de lovestories Lisanne & Marijn en Melanie & Glenn van 2021. 

Afbeelding
Unieke trouwlocaties
Nieuw in 2022: Ruby's Wedding Venue & Slot Schaesberg

Entertainment

Yes! Entertainment is back. Bands, live muziek, artiesten, fotobooths, kids entertainment. Langzaam maar zeker krijgt ook de beleveniseconomie zijn intrede in bruiloftland. En dat vinden wij leuk! Wat is er nou leuker dan echt iets tofs organiseren voor je gasten? Natuurlijk hangt dit ook samen met het aantal gasten (intieme bruiloften) waardoor er meer budget is voor dit soort keuzes. Voor ons kan het qua entertainment niet gek genoeg, wat zouden jullie heel erg gaaf vinden? Dream big!

Afbeelding
6
Afbeelding
7

De videograaf

De video is terug van weggeweest en dat snappen wij wel. Nieuwe technieken en hippe videografen zorgen ervoor dat je niet een saaie uren durende documentaire krijgt maar een hele vette trailer of korte film. Vaak in 5-10 minuten samengevat hoe het gevoel van de hele dag was met veel snelle beelden. Wij zijn écht fan en kijken de weddingvideo’s van onze bruidsparen keer op keer (met steeds weer tranen in onze ogen). We vinden het dan ook super wanneer we een video op onze Instagram kunnen delen, zoals de Weddingvideo van Maxime & Martin. Kijk die maar eens zonder kippenvel! ;-)

De weddingplanner en professioneel ceremoniemeester

YES! Ook wij staan tussen de trends. Dat vinden we natuurlijk ontzettend gaaf maar waarom nu? Steeds meer koppels beginnen de waarde van een weddingplanner of ceremoniemeester te zien en ervaren. Want waarom zoveel stress, moet het organiseren van je bruiloft niet juist heel erg leuk zijn..? Wie lost last-minute problemen voor jullie op of gooit het hele plan een maand voor de bruiloft om? Welke vriend of vriendin wil je belasten met ‘taken’ in plaats van genieten van jullie mooiste dag? Samen aan het werk en ook nog evt. kinderen? Wij snappen het helemaal! Waar koppels vaak helemaal vastlopen, vinden wij dit echt heel erg leuk. Gezien we over deze trend een hele blog (of podcast) zouden kunnen schrijven, gaan we dat doen, dus stay tuned: de volgende podcast gaat over - wat doet een weddingplanner? Online op vrijdag 28 januari! 
 

Afbeelding
8

We sluiten deze blog af met ontzettend veel zin in dit jaar en verheugen ons om al deze mooie trends terug te zien en met jullie te delen. Hebben deze trends jullie geïnspireerd en zouden jullie toch graag hulp hebben bij het plannen van jullie bruiloft? Voor 2022 hebben we nog maar een paar weekenden beschikbaar voor weddingplanning / ceremoniemeesterschap en ook voor 2023 lopen de aanvragen al binnen. Wacht niet te lang en plan een gratis kennismaking

Liefs, 
Mandy en Michelle