Afbeelding
Verloving Maxime en Martin

Winterwedding 2021 - Maxime en Martin aan het woord

31 januari 2021

31 januari 2021 

Ik neem jullie vandaag mee naar een echte winter bruiloft aan het eind van dit jaar. By far mijn favoriete seizoen voor een bruiloft. Waarom een winterwedding? Dat vertellen Martin en Maxime, een super leuk bruidspaar dat op 11 december 2021 trouwt. Ik ben hun weddingplanner en ceremoniemeester.  

Wil jij weten wat de voor en nadelen zijn van een winterbruiloft, hoe jij je als man kan voorbereiden op het plannen van een bruiloft of op dé grote vraag, hoe je de perfecte trouwjurk uitkiest en waarom Limburg de mooiste trouw provincie is? Dan lees zeker verder!

Voorstellen van het bruidspaar

Maxime is 26 jaar oud en is werkzaam als sociaal verpleegkundige in Heerlen. Ze is inmiddels 7 jaar samen met haar verloofde, Martin. Martin is 28 jaar oud en werkt in het Zuyderland ziekenhuis. Als zij op 11 december 2021 trouwen in Limburg, zijn zij bijna 8 jaar samen. 

Love story van Maxime en Martin

Hoe hebben Maxime en Martin elkaar leren kennen? Het was een hele willekeurige avond waarop Martin met een vriend aan het touren was en ergens een hapje ging eten. Zijn vriend nodigde Maxime uit om mee te gaan eten bij de Burger King. De week erna hebben Maxime en Martin nog een keer afgesproken om op stap te gaan. Maxime ging naast Martin zitten, keek hem aan en dacht ‘hij is wel heel erg leuk’. Vanaf dat moment sloeg de vonk vrijwel direct over en zien zij elkaar al 7 jaar lang iedere dag en zijn ze onafscheidelijk van elkaar. 

De verloving & tips om een aanzoek te plannen

Afgelopen zomer, besloten Maxime en Martin met de auto naar Frankrijk te gaan. Op een avond wilde Martin heel graag naar de Pont du Gard, waar hij een picknick voor Maxime had gepland. Toen ze de picknickmand opende, draaide ze zich om naar Martin en toen gebeurde het.. Martin zat op zijn knieën en vroeg Maxime ten huwelijk. Haar antwoord was natuurlijk volmondig JA. 
Als we Martin om tips voor a.s. bruidegoms vragen, zegt hij: plan het aanzoek goed, maar zorg dat je dit vooraf doet en niet meer op de dag zelf. Blijf de dag zelf ontspannen en maak je vooral niet te veel zorgen. Je kunt niet alle touwtjes in eigen handen houden, pas je plan een beetje aan wanneer nodig en zorg dat je flexibel bent. Het belangrijkste is natuurlijk… Geniet ervan!

Waarom een winterwedding?

Van het zonnige Frankrijk, naar een winterbruiloft in Limburg. De gezelligheid van de winter en de periode richting Kerst, is wat een winter bruiloft voor hen zo magisch maakt. Daarnaast weet je zeker dat het niet warm is, dus maak je je ook niet zo druk om het weer. De ideale periode om buiten de lijntjes te kleuren en anders te zijn dan andere bruiloften. 

Voordelen van een winter bruiloft

Het klinkt gek, maar Maxime vindt juist het weer één van de grootste voordelen. Je houdt vooraf rekening met slecht weer, dus kiest sowieso voor een fantastische binnenlocatie. Als het dan toch plots mooi weer wordt, is dat mooi meegenomen en kun je altijd nog last-minute een deel van de bruiloft naar buiten verplaatsen. Martin sluit zich daarbij aan en benoemt nog een groot voordeel. Als je op tijd begint met plannen, heb je vanuit leveranciers en qua locaties veel meer flexibiliteit. Een winterwedding wijkt af van de standaard, waardoor je meer mogelijkheden hebt. Tenslotte wil je dat de gasten zich feestelijk voelen op jouw bruiloft. De maand december is een feestelijke maand en de gasten zijn dan al in de feeststemming. 

Nadelen van een winter bruiloft

Eigenlijk zijn er geen nadelen waar Martin en Maxime echt tegenop kijken, maar er zijn zeker dingen waar je net iets meer rekening mee moet houden tijdens een bruiloft in de winter. Als je de bruiloft op meerdere locaties wilt vieren, moet je er zeker rekening mee houden dat het vervoer van de ene naar de andere locatie geregeld is. In de winter is het natuurlijk ook eerder donker dan in de zomer, maak je foto’s dus eerder in de middag. Dat betekent ook dat je in de ochtend nét iets eerder moet starten met voorbereiden, maar dan is je dag dus extra lang. Extra lang genieten!

Wil jij ook nog trouwen deze winter? We helpen je ontzettend graag met de organisatie. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan!

Afbeelding
Verloving Maxime en Martin
De verloving van Maxime en Martin in Frankrijk
Afbeelding
FBLS weddings podcast

Meer over de winter wedding van Maxime en Martin?

Luister dan naar de FBLS weddings Podcast!